თევზი ლუდის კლიარში

თევზი ლუდის კლიარში

მომზადების დრო: 30 წუთი

ულუფა: 6

ინგრედიენტები

თევზის ფილე - 6 ცალი

ლუდი (ღია ფერის) - 150-200 მლ

ფქვილი - 3 ს/კ

კვერცხი - 2 ცალი

მარილი და პილპილი

სალათის ფოთლები

ბროწეულის მარცვლები

ნარშარაბი - სერვირებისთვის

მომზადების წესები

კვერცხი, პილპილი და მარილი გავთქვიფოთ, დავუმატოთ ნელ-ნელა ფქვილი. როცა მასა ერთგვაროვანი გახდება, დავასხათ 1 ს.კ. ზეთი და ლუდი. უნდა მივიღოთ თხელი ცომის მასა.

ცომში ამოვავლოთ თევზის ნაჭრები და კარგად გაცხელებულ ზეთში ორივე მხრიდან შევწვათ.

თევზი სუფრაზე სალათის ფოთლების, ბროწეულის მარცვლებისა და ნარშარაბის თანხლებით მივიტანოთ.