გოგრის წვნიანი სეზამის მარცვლებით

გოგრის წვნიანი სეზამის მარცვლებით

ინგრედიენტები

გოგრა 5 ჭიქა, დაჭყლეტილი

ზეითუნის ზეთი 1 სუფრის კოვზი

ხახვი 1 ცალი, დაჭრილი

ნიორი 3 კბილი, დაჭყლეტილი

ბოსტნეულის ბულიონის კუბიკები 2 ცალი

თაფლი 2 სუფრის კოვზი

მარილი, 1/3 ჩაის კოვზი

სეზამის მარცვლები 2 სუფრის კოვზი

ზეითუნის ზეთი 1 სუფრი სკოვზი

სალათის ფურცელი 30 გრამი

ნივრის კბილი 1 ცალი, დაჭყლეტილი

მომზადების ინსტრუქცია

გააცხელეთ ღუმელი 350 გრადუსზე, გადააკარით ფოლგა საცხობი ღუმელის ტაფას. დაასხით დაჭყლეტილი გოგრის გული. (45 წუთი)

გამოიღეთ გოგრა ღუმელიდან და გააციეთ.

დაასხით ზეითუნის ზეთი (1 ჩაის კოვზი) ქვაბში, დადგით ცეცხლზე, დაუმატეთ ხახვი, ნიორი. (2-3 წუთი)

დაამატეთ ქვაბში დანარჩენი ინგრედიენტები და ადუღეთ ერთად.

მიღებული წვნიანი დააბლენდერეთ და შემდეგ ისევ ქვაბში გადაიტანეთ და ადუღეთ 5-10 წუთი.

ტაფაზე დაყარეთ სეზამის მარცვლები 2-3 წუთი, სანამ ოქროსფერს მიიღებს.

დაასხით ტაფას ზეითუნის ზეთი და ნიორი 2 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაუმატეთ სალათის ფოთოლი და დააფარეთ თავსაფარი. (2-3 წუთი)

შმედეგ წვნიანს დაუმატეთ სალათის ფოთლის ნაზავი და მოხალული სეზამის მარცვლები.