გიყვართ გემრიელი ბურგერები? მაშინ არ დააყოვნოთ და ფუდპანდა მრავალფეროვან არჩევანს გთავაზობთ. შემოიხედეთ www.foodpanda.ge -ზე! რთულია გემრიელზე და ძალიან გემრიელზე თქვა უარი, განსაკუთრებით, მომხიბვლელი შეთავაზების დროს! მით უფრო, თუ ვერ ახერხებ რესტორანში მისვლას...
ფუდპანდა და მისი პარტნიორები მომხარებელს ყოველდღიურად სიურპრიზს სთავაზობენ. გამოიძახე ბურგერი ფუდპანდას დახმარებით „ბურგერ ჰაუსიდან“ და მიიღე ლუდი TUBORG საჩუქრად! გამოიძახეთ გემრიელი და ძალიან გემრიელი ბურგერები ფუდპანდასგან! იჩქარეთ! აქცია სრულდება 30 სექტემბერს. წინ სასიამოვნო დღეები გელით....
სწრაფი კვების ბაზარზე საკვების ონლაინ შეკვეთა ვებ გვერდზე - www.foodpanda.ge - სულ უფრო მოთხოვნადი ხდება. ის მოსწონს ყველას - ნებისმიერი პროფესიისა თუ ასაკის ადამიანს, ნებისმიერ გარემოსა თუ გარემოცვაში. „ფუდპანდა“ მომხმარებელს მარტივ, უსაფრთხო და უზარმაზარ არჩევანს სთავაზობს.
ბურგერების კულტი კულინარიის ერთ-ერთი ყველაზე დემოკრატიული მიმდევრობაა. კერძის ფორმულა თითქოს ძალიან მარტივია - ფუნთუშა, სოუსი, ხორცის კოტლეტი, ბოსტნეული და ისევ ფუნთუშა. თუმცა ეს მხოლოდ და მხოლოდ ისტორიული ჩონჩხია და დღეს ორ ფუნთუშას შორის შეფ მზარეულების უსაზღვრო ფანტაზია და თამამი ექსპერიმენტების წარმატებული შედეგებია მომწყვდეული.
ჰამბურგერი კი ითვლება ერთ-ერთ ყველაზე მოთხოვნად სწრაფ საკვებად მთელს მსოფლიოში. პირველი ჰამბურგერი დამზადდა და გაიყიდა 1895 წელს, რომელიც შეიძინა ამერიკელმა ლუის რაშელმა.მან უწოდა სწრაფ საკვებს “ჰამბურგერი", რადგან მისი ცნობით რეცეპტი გერმანიის ქალაქ ჰამბურგიდან (Hambourg) (ჰამბურგი - ქალაქი ჩრდილოეთ გერმანიაში, ისტორიულად ჰანზის თავისუფალი ქალაქი, დაარსებულია 889 წელს. გერმანიის სიდიდით მეორე ქალაქი ჰამბურგი ფედერალური მხარეცაა და ქვეყნის ყველაზე დიდი საოკეანო პორტიც) იყო გამოგზავნილი, რომელიც გახდა ამერიკელთათვის ერთერთი საყვარელი სწრაფი საკვები XX საუკინისთვის.ჰამბურგერი უფრო მოთხოვნადი გახდა მეორე მსოფლიო ომის შემდეგ, რომელსაც ძირითადად ყიდულობდნენ თინეიჯერები, რომლებიც უპირატესობას ანჭებენ სწრაფ საკვებს.
1948 წელს ძმებმა დიკმა და მაკ მაკდონალდებმა გახსნენ ჰამბურგერის რესტორანი სან-ბერნანდინოში(კალიფორნია).იმავე წლიდან დღემდე 25 000 მაკდონალდის რესტორანია გახსნილი მთეალს მსოფლიოში და ყოველ დღე 35 მილიონზე მეტი ჰამბურგერს მიირთმევენ 115 ქვეყანაის მაკდონალდის რესტორნებში.
მეორე ვერსია კი ასეთია: ასევეამბობენ, რომ ერთმა გერმანელმა ვაჭარმა, რომელიც 1800 წელს აზიაში მოგზაურობდა, მომთაბარე ტომებთან ნახა ხორცის დარბილებისა და შენახვის უცნაური მეთოდი – ისინი ხორცს უნაგირის ქვეშ დებდნენ, მოძრაობაში ხორცი რბილდებოდა და შესაწვავადაც უკეთესი ხდებოდა. შინ დაბრუნებულმა ვაჭარმა თავის მზარეულს გაუზიარა ხორცის ამგვარად მომზადების საიდუმლო და მართლაც, ასე შემწვარმა ხორცმა დიდი მოწონება დაიმსახურა, კერძს კი ,,ჰამბურგული ხორცი” უწოდეს. ასე მომზადებული სტეიკის იდეა გერმანელმა ემიგრანტებმა ამერიკაში ჩაიტანეს და 1843 წელს ნიუ-იორკის ერთი-ერთი რესტორნის მენიუში უკვე გაჩნდა კერძი, სახელად ჰამბურგერი.