4 ცალი მარგარინი დავჭრათ და ავკეპოთ 12 ჩაის ჭიქა ფქვილში კარგად. მაწონში ჩავყაროთ 2 ჩაის კოვზი სოდა, მოვურიოთ კარგად, დავასხათ გამზადებულ მასას და მოვზილოთ.
შემდეგ, ცომი გავყოთ 4 ტოლ ნაწილად, მოვაგუნდაოთ და შევდოთ მაცივარში.
ქადის გული:
300 გრამი კარაქი, 3 ჩაის ჭიქა შაქარი და 3 ჩაის ჭიქა ფქვილი ავურიოთ ერთმანეთში და გავაჩეროთ მაცივარში 10 წუთი. შემდეგ, გამოვიღოთ ცომი , გავაბრტყელოთ და მოვაყაროთ გულ–ცომს. სულ ბოლოს, გადავკეცოთ სამ ფენად და გადაუსვათ კვერცხის გული. დავჭრათ და შევდოთ ღუმელში მომზადებამდე.
ინგრედიენტები:
ფქვილი – 12 ჩაის ჭიქა,
მარგარინი – 4 ცალი,
მაწონი – ორი ქილა,
შაქარი 3 ჩაის ჭიქა,
კვერცხი 3 ცალი,
სოდა და ძმარი.