ალადიკები

ალადიკები

ინგრედიენტები

2   ცალი კვერცხი

1/2  ჭიქა შაქარი

1/2  ლიტრი მაწონი

1   ჩ/კ სოდა

ვანილი

1   ცალი ვაშლი (სურვილისამებრ)

ფქვილი

მწიკვი მარილი

მომზადება

ორი ცალი კვერცხი გავთქვიფოთ ნახევარ ჭიქა შაქართან ერთად.

ნახევარ ლიტრა მაწონს დავამატოთ ერთი ჩაის კოვზი სოდა; ავურიოთ და ჩავასხათ კვერცხის მასაში. შემდეგ დავუმატოთ მწიკვი მარილი, ვანილი და იმდენი ფქვილი, რომ არაჟნის სისქის მასა მივიღოთ. კარგად ვურიოთ, ფქვილი ბოლომდე უნდა გაიხსნას.

ბოლოს სურვილისამებრ ჩავახეხოთ ერთი ცალი ვაშლი; ისევ ამოვურიოთ და შევწვათ ზეთიან ტაფაზე, ორივე მხრიდან. როდესაც შეიწვება, მოვაფრქვიოთ შაქრის პუდრა. გემრიელად მიირთვით!