ინგრედიენტები
140 გრამი მოხარშული ჭარხალი
220 მლ. რძე
200 მლ. შუშხუნა მინერალური წყალი
2 ცალი კვერცხი
მწიკვი მარილი
2 ჩ/კ შაქარი, ან გემოვნებით
2 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
160 გრამი ფქვილი
ზეთი შესაწვავად
არაჟანი მირთმევისას
მომზადება
მოხარშული ჭარხალი კარგად დააბლენდერეთ. დაუმატეთ რძე, წყალი და ათქვიფეთ.
საშუალო თასში ათქვიფეთ კვერცხი, მარილი და შაქარი. დაუმატეთ ჭარხლის ნაზავს ზეთთან ერთად და კარგად შეურიეთ.
შეურიეთ ფქვილი. გააკეთეთ ცომი და 10 წუთით გააჩერეთ.
ამასობაში, გააცხელეთ ტაფა და შეწვით თხელი ბლინები.
მიირთვით არაჟანთან ერთად.