დიეტური სუპი

დიეტური სუპი

ინგრედიენტები

საშუალო სტაფილო 5 ცალი

საშუალო დაჭრილი ნიახურის ღერო 3 ცალი

დიდი დაჭრილი ხახვი ან პრასი 3 ცალი

დაკეპილი ნიორი 1 კბილი

პომიდვრის კონსერვი 1 ქილა

ყვავილოვანი კომბოსტო 2 ცალი

დაჭრილი მწვანე ლობიო 350 გრამი

დაჭრილი ყაბაყი 3   ცალი საშუალო 2.5 სმ

თოთო ისპანახის ფოთლები 2   შეკვრა

დაჭრილი ახალი ოხრახუში 2 ცალი

ქათმის ბულიონის კუბიკი 2   ცალი

წყალი 12   ჭიქა

მარილი 1   ჩ/კ

პილპილი 2  ჩ/კ დაფქული

მომზადებ

მოაცხეთ ქვაბს ცხიმი, დადგით საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე და დაამატეთ 2 სმ. სიგანის ნაჭრებად დაჭრილი სტაფილო, ნიახური, ხახვი და ნიორი. თუშეთ 5 წუთით და დროდადრო ურიეთ.

შეურიეთ პომიდორი (800 გრ.) თავისივე წვენით. პომიდვრები კოვზით დაყავით.

დაუმატეთ ლუკმებად დაჭრილი საშუალო ყვავილოვანი კომბოსტო, დარჩენილი ინგრედიენტები და 12 ჭიქა წყალი.

მაღალ ტემპერატურაზე ადუღეთ და დროდადრო ურიეთ.

მოუკელით ცეცხლს, დააფარეთ და კვლავ ადუღეთ დაბალ ტემპერატურზე. პერიოდულად ურიეთ, გააჩერეთ 15 წუთი (ან ბოსტნეულების დარბილებამდე).

სურვილისამებრ დაუმატეთ მეტი მარილი და პილპილი.