ინგრედიენტები
ქერი ("პერლოვკა") - 1/2 ჭიქა
მოხარშული ან შემწვარი ქათმის ხორცი - 500 გ
მარილი და პილპილი
ბულიონი - 6 ჭიქა
დაფქული ჯანჯაფილი - 1/2 ჩ.კ
კურკუმა - 1 ჩ.კ
ძირა - 1/2 ჩ.კ
ნიორი - 2-3 კბილი
ხახვი - 1 თავი
ზეითუნის ზეთი - 3 ს.კ
ქინძი
ოხრახუში
ლიმონის წვენი - 3-4 ს.კ
1 ლიმონის ცედრა
მომზადების წესები
ზეითუნის ზეთში მოშუშეტ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი. დაამატეთ კურკუმა, ძირა, დაფქული ჯანჯაფილი და კიდევ 1 წუთი შუშეთ.
დაამატეთ ბულიონი, ლიმონის წვენი და ცედრა. წამოადუღეთ დაამატეთ ქერი. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე სანამ ქერი არ დარბილდება. შემდეგ დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ქათმის ხორცი, მწვანილი, მარილი და პილპილი. სუპი მზადაა.