ინგრედიენტები
ჭარხლის ფოთლები - 1 კონა (500გ)
ხახვი - 1 დიდი თავი
ნიორი - 4 კბილი
ქინძი - 1 კონა
მარილი და წიწაკა
წითელი ღვინის ძმარი
ზეთი - მოსაშუშად
მომზადების წესები
მხალი გავარჩიოთ, გავრეცხოთ და წვრილად დავჭრათ.
წვრილად დავჭრათ ხახვი და ზეთში მოვშუშოთ 1-2 წუთის განმავლობაში, დავუმატოთ მხალი, დავასხათ 1 ს.კ. წყალი, დავახუროთ სახურავი და ცეცხლს დავუწიოთ.
როცა მხალი დარბილდება, დავუმატოთ მარილი, ქინძი, დანაყილი წიწაკა, ნიორი და ძმარი. შეგვიძლია მივირთვათ როგორც ცხელი, ასევე ცივი.