ინგრედიენტები
კვერცხი - 2 ცალი
1/2 ლიმონის წვენი და ცედრა
შაქარი - 250 გრ
ნუშის ფქვილი - 300 გრ
მზა ცომი
ინგრედიენტები მინანქრისთვის
შაქრის პუდრა - 150 გრ
ლიმონის წვენი - ჩკ
მომზადების წესები
ათქვიფეთ კვერცხის ცილა, სანამ არ გახდება მყარი. დასასრულს, დაამატეთ ცედრა და ლიმონის წვენი. ნუშის ფქვილში შეურიეთ შაქარი. შემდეგ გააზავეთ ერთმანეთში.
მზა ცომი გადაიტანეთ ფოლგაზე და შედგით მაცივარში ერთი საათის განმავლობაში.
გააბრტყელეთ ცომი 0,5 სმ სისქეზე, შაქრის პუდრით დაყრილ ზედაპირზე. ამოჭერით ნახევარი მთვარის ფორმა და გადაიტანეთ პერგამენულ საცხობ ფორმაზე. აცხვეთ 160 ჩ- ით გახურებულ ღუმელში, 15-20 წუთით.
კარგად აურიეთ შაქრის პუდრა და ლიმონის წვენი. მიღებული მინანქარი თხელ ფენად წაუსვით მთლიანად გაციებულ ორცხობილებზე და დაელოდეთ გაშრობას.