ინგრედიენტები
ფილოს ცომი - 6 ფირფიტა
კარაქი - 150 გრ
საქონლის ხორცი - 400 გრ
ხახვი - 2 ცალი
მწარე წიწაკა - 1 ცალი
პიტნა
ოხრახუში
ზეითუნის ზეთი
დაფქული ქინძი - 0.5 ჩკ
დაფქული დარიჩინი - 1/2 ჩკ
მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესები
გაახურეთ ღუმელი 200 ° c- ზე, წვრილად დაჭერით ხახვი და წიწაკა. ტაფაზე გაათბეთ ზეითუნის ზეთი, შეწვით ხახვი, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. დაუმატეთ დაჭრილი ხორცი და წიწაკა, მოშუშეთ საშუალო ცეცხლზე სანამ დარბილდება, დაგჭირდებათ 7-10 წუთი. დაუმატეთ ქინძი და დარიჩინი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. შემდეგ გააგრილეთ, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუშისა და პიტნის ფოთლები და კარგად მოურიეთ.
ამოიღეთ ფილოს ცომი შეფუთვიდან და მოათავსეთ დანამულ სამზარეულოს დაფაზე, წაუსვით გამდნარი კარაქი.
გადაკეცეთ ცომი და მოათავსეთ 1 სკ მზა მასა კიდეზე, მიეცით სამკუთხედი ფორმა და შეახვიეთ მანამ, სანამ ბოლომდე არ დაიფარება შიგთავსი ცომით. მოამზადეთ ყველა ღვეზელი ამ გზით.
განათავსეთ ღვეზელები საცხობ ფორმაზე და წაუსვით გამდნარი კარაქი. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში, დაახლოებით 10 წუთით, სანამ არ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას.