სალათა ცეზარი პომიდვრით

სალათა ცეზარი პომიდვრით

ინგრედიენტები

ხმელი ბაზილიკი - 1 ჩ/კ

სალათის ფოთლები - 2 კონა

თეთრი პური - 4 ნაჭერი

ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ

მოხარშული ქათმის ფილე - 2 ნაჭერი

ხახვი - 1 თავი (ალყა-ალყა დაჭრილი)

პომიდორი - 2 ცალი

სოუსი:

კვერცხის გული - 2 ცალი

მდოგვი - 1 ჩ/კ

ზეითუნის ზეთი - 150 მლ

ლიმონის წვენი - 1 ს/კ

დანაყილი ნიორი - 1 კბილი

მარილი და პილპილი

პარმეზანი, გახეხილი - 50 გ + 2 ს/კ მოსაყრელად

მომზადების წესები

ავთქვიფოთ მარილი, მდოგვი და კვერცხის გული, წვრილი ნაკადით ვუმატოთ ზეთი და თან ვთქვიფოთ.

როცა მასა შესქელდება, დავუმატოთ სოუსის დანარჩენი ინგრედიენტები.

2 ს.კ. ზეთში შევბრაწოთ პური და მოვაყაროთ ბაზილიკი.

სალათის ფოთლები დავაქუცმაცოთ, ზედ დავაწყოთ დაჭრილი პამიდორი, ქათმის

ხორცი, შებრაწული პური, ხახვი, მოვასხათ სოუსი და მოვაყაროთ პარმეზანი.