ინგრედიენტები
მარწყვი - 600 გ
ფორთოხლის წვენი - 240 მლ
შაქარი - 100 გ
წყალი - 120 მლ
ლიმონი - 1/4 ცალი
მომზადების წესები
ჯამში ჩაყარეთ შაქარი, დაუმატეთ წყალი და მოგრძო ნაჭრებად დაჭრილი ლიმონის ცედრა.
დადგით ცეცხლზე, მიიყვანეთ სიროფი ადუღებამდე და ხარშეთ 1-2 წუთის განმავლობაში, სანამ შაქარი მთლიანად არ გადნება.
ამოიღეთ ცედრის ნაჭრები და გააცივეთ.
ამასობაში დააბლენდერეთ მარწყვი პიურეს კონსისტენციამდე, დაუმატეთ ფორთოხლის წვენი და გაცივებული სიროფი.
გადაიტანეთ მიღებული მასა ფორმაში და მოათავსეთ საყინულეში 10-12 საათით.