ინგრედიენტები
ცომი
რძე 2,5% - 300 მლ
საფუარი - 7 გ
შაქარი - 100 გ
კვერცხი - 2 ც
კარაქი - 80 გ
ფქვილი - 600 გ
ვანილი - 1 შეკვრა
მარილი - 1/3 ჩკ
შიგთავსი
შაქარი - 70 გ
დარიჩინი - 20 გ
შოკოლადი - 40 გ
კრემი
კრემყველი - 220 გ
კარაქი - 60 გ
შაქრის ფხვნილი - 70 გ
მომზადების წესები
ჯამში გადაიტანეთ თბილი რძე, გახსენით მასში საფუარი, მოურიეთ და დააყოვნეთ 15 წუთით.
შაქარი, კვერცხი, ვანილი და გამდნარი კარაქი გათქვიფეთ. დაუმატეთ საფუვრიან რძეს, დაამატეთ მარილიც და გათქვიფეთ. ბოლოს ნაწილ-ნაწილ დაუმატეთ ფქვილი და კარგად ამოურიეთ.
ცომს გადააფარეთ ცელოფანი და დააყოვნეთ 2 საათით.
შიგთავსის მოსამზადებლად შაქარი და დარიჩინი შეურიეთ.
ცომი გადაზილეთ, გააბრტყელეთ 3-5 მმ სისქეზე, გადაუსვით გამდნარი კარაქი, მოაყარეთ შაქრისა და დარიჩინის ფხვნილი და გახეხილი შოკოლადი. გადაახვიეთ რულეტივით, დაჭერით და გადაიტანეთ ფორმაში. 10-15 წუთი დააყოვნეთ და გამოცხვეთ 180 გრადუსზე 30-35 წუთით.
კრემის მოსამზადებლად გათქვიფეთ კარაქი, კრემყველი და შაქრის ფხვნილი. კრემი გადაანაწილეთ ნამცხვარზე და მიირთვით ჩაისთან ერთად.