შემწვარი რძე - ეგზოტიკური გემო მათთვის, ვისაც სიახლეების არ ეშინია

შემწვარი რძე - ეგზოტიკური გემო მათთვის, ვისაც სიახლეების არ ეშინია

ინგრედიენტები

რძე - 750 მლ

ნახევარი ლაიმის კანი

დარიჩინის ჩხირი - 1

შაქარი - 100 გ

კარაქი - 1 სკ

ფქვილი - 100 გ

ამოსავლებად

დაფქული დარიჩინი - 1/2 ჩკ

შაქრის ფხვნილი - 50 გ

კვერცხი - 1

ფქვილი - 40 გ

მომზადების წესები

600 მლ რძე დავდგათ ცეცხლზე. დავუმატოთ ნახევარი ლაიმის კანი, დარიჩინის ჩხირი და 100 გ შაქარი. სანამ რძე ადუღდება, ამოვიღოთ ლაიმის კანი და დარიჩინი. რძე დავტოვოთ ცეცხლზე, დაბალ ტემპერატურაზე.

100 გ ფქვილში გავხსნათ 150 მლ რძე და დავუმატოთ ცხელი რძის მასას. მასა რომ ადუღდება და ფქვილი მოიხარშება, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაგრილოთ.

კონტეინერს (15 X 10 X 5 სმ) წავუსვათ კარაქი და ჩავასხათ გაგრილებული რძის მასა. შევდგათ მაცივარში 3 საათის განმავლობაში.

გაგრილებული მასა ამოვიღოთ კონტეინერიდან. დავჭრათ კუბებად. ამოვავლოთ ჯერ ფქვილში, შემდეგ ხელით ათქვეფილ კვერცხში და შევწვათ ზეთში.

50 გ შაქრის ფხვნილი და 1/2 ჩკ დარიჩინი შევურიოთ ერთმანეთს და შემწვარი რძე შიგ ამოვავლოთ.