მომზადების წესი:
კვერცხს მოვაჭრათ ერთი ბოლო, ამოვიღოთ გული და ავსრისოთ. წინასწარ მოხარშული სოკო და წვრილად დაჭრილი ლორი მოვხრაკოთ ზეთში, დავაყაროთ მარილი და პილპილი.
ეს მასა ავურიოთ ხიზილალასთან და კვერცხის გულთან. ამ ფარშით ამოვავსოთ კვერცხის ცილა.
პამიდორი გავჭრათ შუაზე ისე, რომ მივიღოთ "სოკოს ქუდები". მოვაყაროთ კვერცხის გულის ნაფხვენები, და ჩავაწყოთ შიგნით კვერცხები. სულ ბოლოს კი, ეს ყველაფერი გადავიტანოთ სალათის ფოთლებით და მწვანილით გაფორმებულ თეფშზე
მასალა:
5 მოხარსული კვერცხი,
5 გამხმარი სოკო,
ნახევარი კგ. ლორი,
რამდენიმე პატარა პამიდორი,
შავი ხიზილალა,
სუნელები,
მწვანილი,
სალატის ფოთლები,
მარილი გემოვნებით.
მისაყოლებლად რეკომენდირებული ღვინო: ციცქა