ინგრედიენტები
ოსპი - 2 ჩ/ჭ
ნუში - 2/3 ჩ.ჭ
ქეშიუ(ან თხილი) - 2/3 ჭ.ჩ.
შაქრის პუდრა - 1, 5 ჩ.ჭ
ილი (კარდამონი) - 8 ცალი
ნაღების კარაქი - 400 გ
მომზადების წესები
ლადუ ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ინდური დესერტია, რომლის უამრავი რეცეპტი არსებობს. ამჯერად გთავაზობთ ორიგინალ რეცეპტს - ტკბილი, არომატული, ნოყიერი ბურთულები პირდაპირ პირში დნება.
პირველ რიგში ვამზადებთ გჰის კარაქისგან:
მოათავსეთ კარაქი სქელძირიან ქვაბში და დადგით ძალიან დაბალ ცეცხლზე. კარაქი გალღვება, შემდეგ ქაფს მოიკიდებს, შემდეგ კი მიიღებს ერთგვაროვან, მოყვითალო შეფერილობას. ამის შემდეგ კარაქი დაიწყებს "აჭრას", თუმცა ცეცხლიდან ჯერ არ გადმოდგათ. გჰი მზად იქნება მაში, როცა სრულიად გამჭვირვალე, ოქროსფერი გახდება, ქვაბის ძირზე კი ნარჩენებს მოიკიდებს. სწორედ ეს ნარჩენებია ის დამანატები, რასაც საწარმოში კარაქს უმატებენ. ამ გზით შეგიძლიათ შეამოწმოთ თქვენს მიერ ნაყიდი ნაღების კარაქის ხარისხიანობა: რაც მეტი იქნება ნარჩენი, მით მეტი ყოფილა მასში ხელოვნური დანამატები.
გჰი ოდნავ გააგრილეთ და მარლაში ან საწურში რამდენჯერმე გაწურეთ.