ნამცხვარი ,,მაზურკა

ნამცხვარი ,,მაზურკა" ოჯახური ჩაის სმისთვის!

ინგრედიენტები

კვერცხი - 3 ცალი

შაქარი - 1 ჩ/ჭ

ქიშმიში - 1 ჩ/ჭ

ფქვილი - 1 ჩ/ჭ

ნიგოზი - 1 ჩ/ჭ

სოდა - მწიკვი

მომზადების წესები

სამი კვერხის გული და ცილა გავთქვიფოთ 1 ჩაის ჭიქა შაქართან, გათეთრდებამდე. შემდეგ დავუმატოთ 1 ჩაის ჭიქა კარგად გარეცხილი და გამშრალებული ქიშმიში, 1 ჭიქა მსხვილად დაჭრილი ნიგოზი, 1 ჭიქა ფქვილი, დანის პირი საჭმელი სოდა.

ავურიოთ, დავასხათ ერბოწასმულ ტაფაზე ან ალუმინის დაბალ ქვაბში და 20 წუთით შევდგათ ღუმელში.