ჯონს ჰოპკინსის სახელობის უნივერსიტეტის თანამშრომლებმა გამოკვლევებისთვის ლაბორატორიის თაგვები გამოიყენეს. მათი ნაწილი საკვებთან ერთად იღებდა ე.წ. რესვერატოლის ნაერთს. ამ ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებას შეიცავს შავი ყურძნის წიპწა და კანი და მისი კონცენტრაცია საგრძნობლად იზრდება ფერმენტაციის (დუღილის) პროცესების შედეგად.
მეცნიერთა მონაცემებით, ხელოვნურად გამოწვეული ინსულტების დროს იმ თაგვებში, რომლებიც რესვერატოლს იღებდნენ, თავის ტვინის დაზიანების გავრცელების არე 40%-ით შემცირდა. საკვლევი პროექტის კოორდინატორი სილვიან დორი აღნიშნავს, რომ რესვერატოლს აქვს თვისება, გაააქტიუროს ჰემოკსიდაზის ცილა, რომელიც ტვინის უჯრედებს მავნე რადიკალების ზემოქმედებისაგან იცავს.
რა თქმა უნდა, ადამიანის შემთხვევაში ზუსტად იმავე შედეგებს ვერ მივიღებთ. მეცნიერთათვის ჯერ არ არის ცნობილი წითელი ღვინის ის დოზა, რომელიც ადამიანს მაქსიმალურ სარგებელს მოუტანს და უარყოფითი ზემოქმედება მინიმუმადე იქნება დაყვანილი.