ინგრედიენტები
ზეთისხილი - 1/4 ჭიქა
კარტოფილი - აჯობებს წითელი, 450 გ
ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ
ლიმონის ცედრა - 1 ჩ/კ
დაფქული ძირა - 1/2 ჩ/კ
წყალი - 1 ჭიქა
დაჭრილი ოხრახუში
1 ლიმონის წვენი
მარილი და პილპილი - გემოვნებით
მომზადების წესები
გაჭერით ზეთისხილი, თუ კურკიანია გამოაცალეთ კურკები და დაჭერით წვრილად.
გაფცქვენით და დაჭერით კარტოფილი პატარა ნაჭრებად, ან – ოთხად, თუ ძალიან დიდი არ არის. მოათავსეთ ჯამში დაჭრილ ზეთისხილთან ერთად, მოასხით ზეთი, მოაყარეთ ლიმონის ცედრა, ძირა, მარილი და პილპილი, მოასხით ლიმონის წვენი. ყველაფერი კარგად აურიეთ და გადაიტანეთ ღრმა ტაფაში. დაასხით წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
შემდეგ დააფარეთ თავსახური და ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 10-12 წუთი, სანამ კარტოფილი არ დარბილდება. ახადეთ თავსახური და კიდევ 1-2 წუთი ხარშეთ, სანამ წყალი მთლიანად არ ამოქრება. სუფრასთან მიტანის წინ მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში.