"სიგარა ბიოროკი" –ცნობილი თურქული ტკბილეულია. ხრაშუნა პატარა რულეტები სწრაფად მზადდება და ძალიან გემრიელია.
ინგრედიენტები
სომხური ლავაში - 1,5 ცალი
ხაჭო - 450 გ
კვერცხი - 3 ცალი
კამა - 1 კონა
მარილი
ნიორი - 1 კბილი
ზეითუნის ზეთი
მომზადების წესები
გულსართი: ხაჭოს მოაყარეთ მარილი, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი კამა და კვერცხის გული (1 კვერცხის გული 150 გ ხაჭოზე). სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ ერთი კბილი ნიორი. ყველაფერი კარგად აურიეთ.
დაჭერით ლავაში სამკუთხედებად. ფართე მხარეს დაადეთ 1 ს/კ გულსართი. მოორე ბოლოს წაუსვით ათქვეფილი კვერცხის ცილა და დაახვიეთ მილისებურად. მომზადებული მილები შეწვით გახურებულ ზეთმოსხმულ ტაფაზე ყველა მხრიდან.