სარდელები გავჭრათ შუაზე. პარალელურად, ხახვი დავჭრათ ნახევარ რგოლებად და მოვშუშოთ სარდელებთან ერთად.
ამასობაში, მოვამზადოთ ცომი: გავთქვიფოთ კვერცხი მარილთან ერთად, დავასხათ რძე, დავამატოთ მდოგვი, მწვანილი და “მოვუკიდოთ“ (მცირე რაოდენობით მოვაყაროთ) ფქვილი. გადავიტანოთ შუშის ფორმაში მოშუშული სარდელები და მოვასხათ ცომი. გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე 20-30 წუთის განმავლობაში.
გარნირად ძალიან უხდება მოთუშული ბოსტნეული.
ინგრედიენტები:
4-5 ცალი სარდელი (ან 7-8 ცალი სოსისი),
1-2 თავი ხახვი,
2-3 ს.კ. ზეთი.
ცომისათვის:
100 გრ. ფქვილი,
2 ცალი კვერცხი,
300მლ.რძე,
2 ს.კ. მარცვლოვანი მდოგვი.
1 ს.კ.ქონდარი(ცოცხალი).
მისაყოლებლად რეკომენდირებული ღვინო: თავკვერი.