ინგრედიენტები
საფუარი - 1 1/2 ჩ/კ
თბილი წყალი - 2 ჭიქა
მარილი - 1 ჩ/კ
ჭვავის ფქვილი - 3 ჭიქა
ხორბლის ფქვილი - 1 ჭიქა
მომზადების წესები
საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში და გავაჩეროთ 10 წთ. ჯამში მოვათავსოთ ხორბლის ფქვილი, ჭვავის ფქვილი და მარილი.
დავასხათ საფუვრიანი მასა და მოვზილოთ ცომი. როდესაც ერთიანი მასა შეიკვრება, გადავახვიოთ საკვებ ცელოფანში და
დავდგათ თბილ ადგილას. ამოფუებული ცომი ამოვაგუნდაოთ, მოვაფრქვიოთ ფქვილი, დავსეროთ დანით და გავაჩეროთ
ხელმეორედ ამოსასვლელად 220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. გამოვაცხოთ 30-40 წთ.