ბულგარული ტომატში

ბულგარული ტომატში

ინგრედიენტები

3   კგ. წითელი ბულგარული წიწაკა

3   კგ. მწვანე ბულგარული წიწაკა

100   გრამი მწვანე წიწაკა (მწარე)

5   თავი ნიორი (დაჭრილი)

2   ჩ/ჭ ზეთი

2   ჩ/ჭ შაქარი

2   ჩ/ჭ ძმარი

5   ცალი დაფნის ფოთოლი

800   გრამი ტომატ-პასტა

800   გრამი წყალი

მომზადებ

ავადუღოთ ზეთი, ძმარი, შაქარი, წყალი და ტომატ-პასტა ერთად. როდესაც ადუღდება, შიგნით ჩავყაროთ ყველა ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტი (ყველაფერი დაჭრილი) და კიდევ ვადუღოთ ნახევარი საათი.

ბოლოს ვუქნათ მარილი და გადავიტანოთ "რეზბიან" ქილებში.

ამ მასით კეთდება სოუსი, რომელიც იდეალურია მაკარონთან, კარტოფილთან, ხორცთან და ა. შ.