ინგრედიენტები
8 ცალი დაჭრილი საშუალო კარტოფილი
225 გრამი დაჭრილი ბეკონი
450 გრამი ამერიკული მდნარი ყველი
1/2 თავი დაჭრილი ხახვი
1 ჭიქა მაიონეზი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
1/4 ჭიქა დაჭრილი შავი ზეთისხილი
მომზადება
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 165 C-ზე. წაუსვით კარაქი 22X33 სმ ზომის საცხობ ლანგარს.
დაჭრილი კარტოფილი დიდ ქვაბში მოათავსეთ და წყლით დაფარეთ. მიიყვანეთ დუღილამდე და ხარშეთ დარბილებამდე ისე, რომ არ ჩაიშალოს, დაახლოებით 10 წუთით. გადაწურეთ და გადადგით.
ამასობაში, დიდ და ღრმა ტაფაზე მოათავსეთ ბეკონი. წვით საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე, თანაბრად დაბრაწვამდე. გადმოიტანეთ ქაღალდის პირსახოცზე და დააწდეთ.
დიდ თასში, შეურიეთ კარტოფილი, დაჭრილი ან გახეხილი მდნარი ყველი, ხახვი, მაიონეზი, მარილი და პილპილი. კოვზით გადაიტანეთ წინასწარ გამზადებულ ლანგარზე. ზემოდან დაქუცმაცებული ბეკონი და ზეთისხილი მოაყარეთ.
აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 1 საათით, სანამ გადაიბრაწება.