ინგრედიენტები
ფქვილი
წყალი
მარილი
მაყვალი
შაქარი
მომზადება
თასში ჩავყაროთ ფქვილი, მოვაყაროთ ცოტაოდენი მარილი და დავასხათ წყალი. მოვზილოთ მაგარი ცომი, შემდეგ გავაბრტყელოთ და ამოვჭრათ წრეები სასურველი ზომის ჭიქით.
გავრეცხოთ ცოცხალი მაყვალი, კოზით განვათავსოთ ამოჭრილი ცომების ცენტრში, გემოვნებით მოვაყაროთ შაქარი და მივცეთ ვარენიკის ფორმა.
მომზადებული ვარენიკები ჩავყაროთ ადუღებულ წყალში და მოვხარშოთ. მოხარშულ ვარენიკებს კი სურვილისამებრ შეგვიძლია მაყვლის წვენი მოვასხათ.