ინგრედიენტები
6 ცალი კვერცხი
250 გრამი შაქარი
ათქვეფილი ნაღები
შაქრის ფხვნილი
100 გრამი წითელი მოცხარი
100 გრამი შავი მოცხარი
150 გრამი მარწყვი
150 გრამი მოცვი
პიტნა
მომზადება
განაცალკევეთ ცილა და კვერცხის გული. ათქვიფეთ ცილა შაქართან ერთად, მასა კი გადმოიტანეთ საკონდიტრო ტომარაში და განათავსეთ საცხობ ლანგარზე სამი წრის სახით. შედგით ღუმელში 2 საათის განმავლობაში და გამოცხობის შემდეგ გააცივეთ.
კენკროვანი ხილი გაყავით ორ არათანაბარ ნაწილად (მცირე ნაწილი შემოინახეთ ბოლო ეტაპისთვის, გასაფორმებლად). ათქვიფეთ გაციებული ნაღები შაქრის პუდრასთან ერთად და 2 გამომცხვარი ცილის წრეზე გადმოიტანეთ კრემის 1/3. ორივე კრემიან ნაწილს მოაყარეთ კენკრა და ერთმანეთზე დადეთ. ზემოდან კი, გამომცხვარი ცილის მესამე წრე მოათავსეთ. გააცივეთ.
გააფორმეთ ტორტი დარჩენილი კენკრით, ნაღებითა და პიტნის ფოთლებით.