ინგრედიენტები
450 გრამი სიმინდის ფქვილი
15 გრამი ჟელატინის ფხვნილი
35 მლ/ლ წყალი
30 გრამი სასურველი ხილის სიროფი
20 გრამი შაქარი
10 გრამი თაფლი
3 გრამი ლიმონმჟავა
მომზადება
სინზე მოაფრქვიეთ ფქვილი. ჟელატინი გახსენით 25 მილილიტრ წყალში და დაელოდეთ მის შესქელებას დაახლოებით 15 წუთით. შემდეგ წყლის აბაზანის საშუალებით გააცხელეთ მაქსიმუმ 75 გრადუსამდე.
ლიმონმჟავა და შაქარი დარჩენილ 10 მილილიტრ წყალში გახსენით. ჟელატინს დაუმატეთ ჯერ თაფლი და შემდეგ წყალში გახსნილი შაქარი და ლიმონმჟავა. მოურიეთ კარგად. მიღებულ ნარევს შეურიეთ ხილის სიროფი და გააჩერეთ მანამ, სანამ ის წმინდა არ გახდება.
ფქვილში გააკეთეთ ჩაღრმავებები და ძაბრის გამოყენებით ფრთხილად ამოავსეთ ისინი მიღებული მასით. დაელოდეთ მინიმუმ 3 საათით და მიირთვით გემრიელად.