ინგრედიენტები
2 ჭიქა ხაჭო
4 ცალი დიდი კვერცხი
3/4 ჭიქა ფქვილი
1/2 ჭიქა ფქვილი ამოსავლებად
3 ს/კ შაქარი
1/2 ჩ/კ მარილი
1/2 ს/კ დარიჩინი
1 ჩ/კ საცხობი სოდა
1 ჩ/კ თეთრი ღვინის ძმარი
1 ცალი საშუალო ვაშლი
ზეთი შესაწვავად
მომზადება
დიდ თასში აურიეთ 2 ჭიქა ხაჭო, 4 ცალი კვერცხი, ¾ ჭიქა ფქვილი, 3 ს/კ შაქარი, ½ ჩ/კ მარილი, ½ ჩ/კ დარიჩინი და მიქსერით კარგად ათქვიფეთ.
1 ჩ/კ სოდა პატარა ჭიქაში ჩაყარეთ და დაუმატეთ 1 ჩ/კ ძმარი. აურიეთ და როცა აშუშხუნდება ცომს დაუმატეთ და კარგად შეურიეთ.
გათლილი და წვრილად დაჭრილი/გახეხილი ვაშლი შეურიეთ ცომს.
საშუალო ტემპერატურაზე გააცხელეთ ტაფა და დაასხით 2–3 ს/კ ზეთი.
ფრიალა თეფშზე დაყარეთ ½ ჭიქა ფქვილი. ცომი სუფრის კოვზით ფქვილში გადაიტანეთ და ამოავლეთ. შემდეგ ფრთხილად აიღეთ და ზედმეტი ფქვილი მოაშორეთ.
წვით ზეთში ცხელ ტაფაზე 3–3 წუთით თითოეულ მხარეს. გადაინატეთ თეფშებზე და მიირთვით თბილი სასურველ ჯემთან ან არაჟანთან ერთად.