ინგრედიენტები
3 კბილი დაკეპილი ნიორი
1 ს/კ გამხმარი როზმარინი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
900 გრამი უძვლო ღორის სუკი
1/4 ჭიქა ზეითუნის ზეთი
1/2 ჭიქა თეთრი ღვინო
მომზადება
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 175 C-ზე.
ნიორი როზმარინთან, მარილთან და პილპილთან ერთად დაჭყლიტეთ. ხორცი ბასრი დანით რამდენიმე ადგილას დასერეთ და ნივრის ნაზავი გაჭრილ ადგილებში მოათავსეთ. წაუსვით ხორცს დარჩენილი ნივრის საკმაზი და ზეითუნის ზეთი.
მოათავსეთ ღუმელში, გადააბრუნეთ და ამოავლეთ ლანგარზე დაგროვებულ წვენში. წვით დაახლოებით 1 საათით (ხორცი შიგნით ვარდისფერი აღარ უნდა იყოს). თუ გაქვთ საკვების თერმომეტრი, მოათავსეთ ხორცის შუაში – თუ 63 C–ს აჩვენებს ხორცი მზადაა. გადმოიღეთ თეფშზე. გააცხელეთ ღვინო ქვაბში და მოასხით დაბრაწულ ხორცს. მიირთვით თავის წვენთან ერთად.