იტალიური პიცა

იტალიური პიცა

ინგრედიენტები

ლორი

ნახევარი ძეხვი

2   კბილი ნიორი

50   მლ/ლ ზეითუნის ზეთი

500   გრამი პომიდორი

100   გრამი ყველი

1   ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა

1   ცალი ბულგარული წიწაკა

700   გრამი ფქვილი

200   მლ/ლ წყალი

100   მლ/ლ ზეთი

20   გრამი საფუარი

1/2  ჩ/კ მარილი

მომზადება

ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი, დაამატეთ თბილ წყალში გახსნილი საფუარი, მარილი, ზეთი, მოზილეთ ცომი, გადააფარეთ ტილო, დადგით თბილ ადგილას დაახლოებით 1-2 საათი.

როცა ცომი აფუვდება დაამუშავეთ, შემდეგ გააბრტყელეთ, დადეთ ტაფაზე, წაუსვით ზეთი, ზედ დაალაგეთ რგოლებად დაჭრილი პამიდორი, სოკო, მოაყარეთ მარილი და წვრილად დაჭრილი ნიორი, ლორის ნაჭრები, ძეხვი, მოაფშვენით ყველი, მოასხით ზეითუნის ზეთი, შედგით ცხელ ქურაში და აცხვეთ დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში.

სანამ გამზადდება რამოდენიმე წუთით ადრე ზემოდან დააწყვეთ წითელი და მწვანე მრგვლად დაჭრილი წიწაკა. გემრიელად მიირთვით!