შოკოლადის ტრიუფელი

შოკოლადის ტრიუფელი

ინგრედიენტები

250   გრამი შავი შოკოლადი

250   გრამი მზა მოხარშული კრემი

400   მლ/ლ სქელი ნაღები

2   ს/კ გაცრილი კაკაოს ფხვნილი

კრემ ფრეში მოსართავად

მომზადება                  

ჩაყარეთ პატარა ნაწილებად დატეხილი შოკოლადი თასში და მოათავსეთ ნელ ცეცხლზე მდუღარე წყლის თავზე. როცა გადნება, გადადგით და მსუბუქად გააგრილეთ. შეათქვიფეთ მოხარშული კრემი (ქასთარდი) და ნაღები. თქვიფეთ კარგად შერევამდე.

150 მლ–იან მრგვალ ფორმებში დააფინეთ ცელოფნის სახვევი. გაანაწილეთ ნაზავი ფორმებში და გაყინეთ სულ მცირე 6 საათით.

როცა მისართმევად მზად იქნება, ფორმიდან თეფშებზე გადმოიტანეთ, მოაყარეთ კაკაოს ფხვნილი და მიირთვით კრემ ფრეშთან ერთად.