ბისკვიტები შოტლანდიურად

ბისკვიტები შოტლანდიურად

ინგრედიენტები

4 1/2  ჭიქა ფქვილი

1 1/2  ჭიქა ყავისფერი შაქარი

450   გრამი კარაქი

1/2  ჭიქა შოკოლადის ნატეხები

მომზადებ

გააცხელეთ ღუმელი 165 C გრადუსამდე.

დაჭერით ოთახის ტემპერატურის კარაქი კუბიკებად და გათქვიფეთ ყავისფერ შაქართან ერთად. ჩაუმატეთ ფქვილის მასის მესამედი და კვლავ გათქვიფეთ მიქსერით.

სამუშაო ზედაპირზე მოაფრქვიეთ ცოტაოდენი ფქვილი და გადაიტანეთ ცომი. გადაზილეთ 5-ჯერ და საჭიროებისამებრ დაუმატეთ ცოტა ფქვილი ცომის რბილი მასის მისაღებად.

გააბრტყელეთ ცომი 1.2სმ სისქის ფენად და დაჭერით 8 ცალ დიდ ან 24 ცალ პატარა ოთხკუთხედად. პეჩენიები დაჩხვლიტეთ ჩანგლით, დაახლოებით 1-1სმ დაშორებებით.

აცხვეთ უცხიმო საცხობ ფირფიტაზე 20-25 წუთის განმავლობაში. სურვილისამებრ* გაადნეთ შოკოლადი და მოასხით ბისკვიტებს ზემოდან.