ინგრედიენტები
მსხალი - 2 კგ
შაქარი - 1.2 კგ
წყალი - 1 ლ
ლიმონის წვენი - (1 ცალის)
ვანილი
დაფქული მიხაკი - 1/2 ჩ/კ
მომზადების წესები
მოვხარშთ სიროპი შაქრისგან და წყლისგან. მსხალი გავრეცხოთ, თხლად გავთალოთ და დავჭრათ. ჩავყაროთ მსხალი სიროპში და წამოვადუღოთ.
შემდეგ დავუწიოთ ცეცხლს და ვხარშოთ, სანამ მსხალი კარგად არ დარბილდება. დარბილებული მსხალი დავსრისოთ ან დავაბლენდეროთ ხელის ბლენდერით, დავუმატოთ ლიმონის წვენი, ვანილი, დარიჩინი.
კიდევ წამოვადუღოთ და ვხარშოთ დაახლოებით 10-15 წუთი, შემდეგ ჩავახსათ გასტერილებულ ქილებში და მოვხუფოთ.