ინგრედიენტები
ლეღვი - 3 კგ
შაქარი - 3 კგ
წყალი - 3 ჭიქა
ვანილი
მომზადების წესები
შაქარს დავასხათ წყალი და წამოვადუღოთ.
ლეღვი გავრეცხოთ, ჩანგლით დავჩხვლიტოთ.
შაქარი და წყალი გავაცხელოთ, რომ სიროფი წარმოიქმნას, ჩავყაროთ ლეღვები და ვადუღოთ 5-7 წთ. შემდეგ გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაცივოთ ბოლომდე.
ასე გავიმეოროთ 3-ჯერ. ბოლოს დავუმატოთ ვანილი. თუ ზამთრისთვის ვაპირებთ შენახვას, მურაბა მდუღარე ჩავასხათ სტერილურ ქილებში და სახურავები კარგად დავაფაროთ.