ინგრედიენტები
საზამთროს რბილობი - 2 კგ
სიმინდის სახამებელი - 4 ს/კ
ზეთი - გემოვნებით
ფქვილი - 6 ს/კ
კვერცხის ცილა - 2 ცალი
წყალი - 3 ს/კ
მომზადების წესები
გახსენით სახამებელი თბილ წყალში და დაუმატეთ კვერცხის ცილა. ათქვიფეთ კისელის კონსისტენციის მიღებამდე.
დაჭერით საზამთროს რბილობი დაჭერით მოსახერხებელ ნაჭრებად. აჯობებს არ იყოს ძალიან დიდი ნაჭრები. გააასუფთავეთ თესლისგან. ამოავლეთ თითოეული ნაჭერი მომზადებულ კლიარში, შემდეგ ფქვილში. იმისათვის, რომ კანი უფრო ხრაშუნა გამოვიდეს, გაიმეორეთ პროცედურა რამდენიმეჯერ. შეწვით საზამთრო გახურებულ ზეთში, სანამ ყველა მხრიდან არ დაიბრაწება. ზეთს ნუ დაინანებთ.