საქონლის ხორცი სტაფილოთი და სანელებლებით

საქონლის ხორცი სტაფილოთი და სანელებლებით

ინგრედიენტები

საქონლის რბილი ხორცი - 600 გ

სტაფილო - 2-3 ცალი

ხახვი - 2 თავი

პრასი - 1 თავი

ლიმონის წვენი - 1 ს/კ

ზეითუნის ზეთი - 3 ს/კ

ტომატპასტა - 2 ს/კ

ხმელი ორეგანო (თავშავა) - 1 ჩ/კ

დარიჩინი - 1 ჩ/კ

ანისულის ვარსკვლავი - დაფქული, 0,5 ჩ/კ

დაფქული მიხაკი - 1/3 ჩ/კ

მუსკატის კაკალი (ჯავზი) - დაფქული, 0,5 ჩ/კ

მარილი და პილპილი - გემოვნებით

მომზადების წესები

ხორცი თხელ ნაჭრებად დავჭრათ, მოვაყაროთ მარილი, მოვასხათ ზეთი, ლიმონის წვენი და 2 საათით მაცივარში გავაჩეროთ, შემდეგ შევბრაწოთ მაღალ ცეცხლზე გახურებულ ტაფაზე.

ტაფიდან ამოვიღოთ ხორცის ნაჭრები, ჩავუმატოთ დაჭრილი ხახვი, პრასი, ნიორი და დაბალ ცეცხლზე მოვშუშოთ. თუ ცხიმი დააკლდა – დავუმატოთ.

დარბილებულ ბოსტნეულს დავუმატოთ მსხვილ, მოგრძო ნაჭრებად დაჭრილი სტაფილო და 2-3 წუთი ვშუშოთ.

3-4 წუთში დავასხათ 2 ჭიქა წყალში გახსნილი ტომატპასტა, თავშავა და დაფქული სანელებლები, წამოდუღებისთანავე ჩავუმატოთ დაჭრილი ხორცი და თავდახურული დაახლოებით 1 საათი ვშუშოთ, სანამ მომზადდება. კერძის მომზადება ხორცზეა დამოკიდებული. ბოლოს დავუმატოთ მარილი და წიწაკა.