მსხლის ტარტი

მსხლის ტარტი

ინგრედიენტები

მსხალი - 2 ცალი, დიდი ზომის

ხაჭო - 300 გ

შაქარი - 150 გ+ 1 ს,კ

კვერცხი - 3

კარაქი - 125 გ

ფქვილი - 200 გ

დარიჩინი - 1 ჩხირი

ვარსკვლავა ანისი - 2

მომზადების წესები

კარაქი და შაქარი ავთქვიფოთ, შევურიოთ 1 კვერცხი, შემდეგ ფქვილი და ხელით კარგად ავსრისოთ. მიღებული ცომი გავაბრტყელოთ და ტარტის ფორმაში ჩავაფინოთ. გამოვაცხოთ 190 გრადუსზე 15 წუთი.

ამასობაში, მსხლები კანიანად ჩავდოთ ქვაბში, ჩავასხათ წყალი ისე რომ მთლიანად დაფაროს. დავამატოთ 1 კოვზი შაქარი და სანელებლები.ვხარშოთ 15 წუთი.

შემდეგ მსხლები ამოვიღოთ, შუაზე გავჭრათ, გულები  ამოვაცალოთ და თხელ ფენებად გავჭრათ თითოეული ნახევარი, ისე რომ ყუნწთან მთელი დარჩეს.

ხაჭო, შაქარი და 2 კვერცხი ავთქვიფოთ, ჩავასხათ ეს კრემი სანახევროდ გამომცხვარ ცომში ჩავალაგოთ მსხლები და შევაბრუნოთ კვლავ ღუმელში 15-20 წუთი.