როგორ შევწვათ ქათამი ტაფაზე იდეალურად? გამოდის ძალიან არომატული!

როგორ შევწვათ ქათამი ტაფაზე იდეალურად? გამოდის ძალიან არომატული!

ინგრედიენტები

ქათამი (მთლიანი)

ნიორი - 6 კბილი

ქინძი - 20 გ

მარილი - 1 ს/ლ

პილპილი - 1 ჩ/კ

ხმელი სუნელი - 1 ჩ/კ

დაფქული პაპრიკა - 1 ჩ/კ

კარაქი - 3 ს/კ

წყალი - 230 მლ

მომზადების წესები

გაასუფთავეთ და გაჭერით ქათამი ზუსტად ისე, როგორც ფოტოზეა მოცემული.

მოაყარეთ მარილი და წიწაკა ორივე მხრიდან.

გააცხელეთ ტაფა, ჩაადნეთ კარაქი და მოათავსეთ ქათამი გულ-მკერდით.

დაახურეთ თეფში, რომელიც დიამეტრით ტაფაზე პატარა იქნება და დაადეთ ზემოდან რაიმე მძიმე, მაგალითად წყლით სავსე ჯამი. მთავარია დარწმუნდეთ, რომ ყველაფერი მყარადაა. ასე შეწვით ქათამი ორივე მხრიდან.

სანამ ქათამი შეიწვება, დაიწყეთ სოუსის მომზადება.

წვრილად დაჭერით ნიორი და ქინძი. თასში მოათავსეთ დაჭრილი მწვანილი, ნიორი, პაპრიკა, ხმელი სუნელი, წყალი და მოურიეთ კარგად. სოუსი მზადაა!

მოასხით სოუსი ქათამს, დაახურეთ თავზე და 7 წუთი დაბალ ცეცხლზე დატოვეთ.