ინგრედიენტები
კომბოსტო - 1 კგ
მანის ბურღული - 100 გ
ფქვილი - 50 გ
ხახვი - 2 თავი
კარტოფილი - 2 ცალი
სასურველი სუნელები
მარილი და პილპილი
სასურველი მწვანილი
ნიორი - გემოვნებით
ზეთი - შესაწვავად
მომზადების წესები
თავდაპირველად დადგით გაზე ქვაბით წყალი და აადუღეთ. სანამ წყალი ადუღდება, მოამზადეთ ბოსტნეული. ადუღებულ წყალში ჩაყარეთ მარილი, დაჭერით გასუფთავებული კომბოსტო მოზრდილ ნაჭრებად და მოწალეთ ადუღებულ მარილწყალში.
გადაიტანეთ მოწალული კომბოსტო საწურზე და გააგრილეთ. გაატარეთ ყველა ბოსტნეული და მწვანილი (ძალიან უხდება კამა) გაატარეთ ხორცისსაკეპ მანქანაში. შენიშვნა: კარტოფილი აჯობებს გახეხოთ (მსხვილზე) სულ ბოლოს და ისე დაუმატოთ ფარშში, რადგან არ გაშავდეს. თუ ძალიან წვნიანი ფარში გამოგივიდათ, გადაუღვარეთ, თუ ოდნავ სველია, დატოვეთ, მანის ბურღული ფარშს გაასქელებს. ახლა დაუმატეთ სანელებლები, მარილი და პილპილი. ჩაუმატეთ ფარშში მანის ბურღული. გაახურეთ ტაფა, დაასხით ზეთი, მიეცით ხელით ფარშს კატლეტის ფორმები (წყალში დასველებული ხელებით), ამოავლეთ ფქვილში და შეწვით ზეთში ორივე მხრიდან. მიირთვით ნებისმიერ სოუსთან და გარნირთან ერთად.