"ზაფხულის გემო"- უგემრიელესი დესერტი ჭიქებში

ინგრედიენტები

ატამი - 4 ცალი

ჟოლო - 300 გრ

მაღალპროცენტიანი ნაღები - 200 გრ

ლიმონის წვენი - 3 სკ

ლიმონის ცედრა - 2 სკ

შაქარი - 8 სკ

მასკარპონე - 200 გრ

მომზადების წესები

მიქსერით  კარგად  ავთქვიფოთ  180  გრ  მასკარპონე  და  6 სკ  შაქარი,  დავუმატოთ  2სკ  ლიმონის  ცედრა,  3 სკ  ლიმონის  წვენი  და  კარგად  ავთქვიფოთ.

მეორე  ჯამში  ერთმანეთს კარგად შევურიოთ  200  გრ  მაღალპროცენტიანი  ნაღები  და  გამზადებული  მასკარპონეს  მასა.

200  გრ  ჟოლო ( შეგიძლიათ  შეცვალოთ  მარწყვით  ან  ალუბლით)  და  2 სკ  შაქარი  დავაბლენდეროთ,  შევურიოთ  ჟოლოს  დარჩენილი  ნაწილი.

გამჭვირვალე  ჭიქების  ძირზე  მოვაწყოთ  ძალიან  მწიფე  ატმის  ნაჭრები,  მოვასხათ  მომზადებული  მასკარპონეს  კრემი,  შემდეგ  ჟოლოს  მასა,  ზემოდან  კი  მოვრთოთ  ატმის  ნაჭრებით.