ინგრედიენტები
კვერცხი - 4 ცალი
შაქარი - 500 გრ
კარაქი - 100 გრ
მაწონი - 1 ქილა
სოდა ძმრით
კაკაო - 4 სკ
მარილი - 1/4 ჩკ
ვანილი - 1 შეკვრა
ფქვილი - 2,5 ჭიქა
კრემი
კარაქი 400 გრ
მოხარშული შესქელებული რძე
ვანილი
მომზადების წესები
4 კვრცხი და 500 გრ შაქარ კარგად ავთქვიფოთ. შევურიოთ 100 გრ გამდნარ არაქი, 1 ქილა მაწონი, 1 ჩკ სოდა + 2 ჩკ ძმარი, 4 სკ კაკაო, ვანლი, მარილი და 2,5 ჭიქა ფქვილი.
გავყოთ ცომი 4 ნაწილად და გამოვაცხოთ ცხიმწასმულ მრგვალ ფორმებში 200 გრადუსზე.
კრემი: 400 გრ კარქი ავთქვიფოთ კარგად, შევურიოთ 1 ქილა მოხარშული, შესქელებული რძე და ვანილი.
მომზადება: ფენებს წავუსვათ კრემი და მოვაყაროთ მსხვილად დაჭრილი ნიგოზი. ბოლო ფენას მოვასხათ მინანქარი და შევდგათ ნამცხვარი მაცივარში.