ყველაზე გემრიელი კარტოფილის პიურე

ყველაზე გემრიელი კარტოფილის პიურე

ინგრედიენტები

კარტოფილი - 1 კგ

რძე - 300 მლ

კარაქი - 250 გ

დაჭრილი მწვანე ხახვი - 2 ს/კ

მარილი - გემოვნებით

მომზადების წესები

კარტოფილი კარგად გარეცხეთ ჯაგრისით და მოხარშეთ კანიანად 20-30 წუთის განმავლობაში.

გადაუღვარეთ წყალი და გააგრილეთ კარტოფილი, შემდეგ გაფცქვენით.

კარტოფილი ჩაჭყლიტეთ სპეციალური საჭყლეტით, დადგით ძალიან დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ ხის კოვზით. ფრთხილად იყავით, არ მიგეწვათ პიურე.

კარაქი დაუმატეთ ნაწილ-ნაწილ, თან ურიეთ.

რძე აადუღეთ ცალკე ქვაბში და დაუმატეთ წვრილი ნაკადით ცხელ პიურეს, თან ურიეთ იქამდე, სანამ ჰაეროვან, ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ, დაუმატეთ მარილი გემოვნებით და დაჭრილი მწვანე ხახვი.