ბროწეულის წვენში დამარინადებული მწვადი

ბროწეულის წვენში დამარინადებული მწვადი

ამ რეცეპტით მომზადებული მწვადი გამოდის უნაზესი, წვნიანი და გემრიელი. აუცილებლად მრავალჯერ გაიმეორებთ.

ინგრედიენტები

მარილი და პილპილი

ზეთი - 2 ს.კ

ბროწეულის ნატურალური წვენი - 600-700 მლ

ხახვი - 4-5 თავი

ღორის სამწვადე - 2 კგ

ხმელი სუნელი

ქინძის მარცვლები

მომზადების წესები

ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, ხახვი რგოლებად. ავურიოთ ერთმანეთში და მოვაყაროთ ხმელი სუნელი, მსუბუქად დანაყილი ქინძის თესლი, შავი პილპილი და მარილი. დავასხათ ბროწეულის წვენი, 2 კოვზი ზეთი  და ავურიოთ. ხორცს დავადოთ ამობრუნებული თეფში და რაიმე სიმძიმე, რათა მთლიანად დაფაროს წვენმა.

იდეალურ ვარიანტში, სასურველია ხორცი 2 დღე იყიოს მარინადში, მაცივარში. მაგრამ 1 დღე-ღამე მინიმუმია.

ხორცი ავაგოთ შამფურზე და შევწვათ ნაკვერჩხალზე. დავურთოთ ცოცხალი ბოსტნეულის სალათა.