ინგრედიენტები
კვერცხი - 3 ცალი
თბილი წყალი - 150 მლ
რძე - 250 მლ
ფქვილი - 200 გ
შაქარი - 3 ს/კ
მარილი - მწიკვი
ყაყაჩოს თესლი - 25 გ
მცენარეული ზეთი - 3 ს/კ
მომზადების წესები
ჩაასხით ჯამში თბილი წყალი და დაუმატეთ მარილი და შაქარი.
დაუმატეთ კვერცხი და ადღვიბეთ კარგად.
ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი,თან ურიეთ.
ახლა კი თბილი რძე დაუმატეთ და კარგად ურიეთ.
დაუმატეთ მცენარეული ზეთი და რაც არ უნდა გასაკვირი იყოს ყაყაჩოს თესლი ( რუსულად мака), მას ხშირად გამოიყენებენ კულინარიაში, თუმცა თუ არ გაქვთ, არ არის აუცილებელი
წინასწარ გაცხელებულ ტაფაზე კარგად დაბრაწეთ ბლინები.