ინგრედიენტები
შოკოლადი - მოსართავად
მდუღარე წყალი - 3 ს.კ
ზეთი - 3 ს.კ
ვაშლის ჯემი - 5-6 ს,კ
კვერცხი - 4
სოდა - 1/2 ჩ.კ
ვანილი
შაქარი - 100 გ
ფქვილი - 130 გ
მომზადების წესები
კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ მიქსერით 5 წუთის განმავლობაში. ცალკე აურიეთ ფქვილი, სოდა და ვანილი. ნაწილ-ნაწილ შეათქვიფეთ კვერცხს. შემდეგ დაამატეთ ზეთი და მდუღარე წყალი. ათქვიფეთ კიდევ 2 წუთი. თქვეფის დრო მნიშვნელოვანია და აუცილებლად გაითვალისწინეთ.
ფართო ტაფას დააფინეთ ქაღალდი, გადაიტანეთ ცომი და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 10-15 წუთი. გადმოიღეთ, მოაცილეთ ქაღალდი და თბილსვე წაუსვით ჯემი. გადაახვიეთ რულეტივით და გააციეთ.
ზემოდან მოასხით გამდნარი შოკოლადი ან მოაყარეთ შაქრის პუდრა.