ინგრედიენტები
ნიგოზი - 2 ჩ/ჭ
ზაფრანა - 1 ჩ/ჭ
ხმელი სუნელი - 1 ჩ/კ
ხმელი ქინძი - 1 ჩ/კ
ნიორი - 1-2 კბილი
ბროწეულის წვენი - 0.5 ჩ/ჭ
ძმარი - 2 ს/კ
წიწაკა და მარილი - გემოვნებით
მომზადების წესები
ყვითელი ყვავილი( ზაფრანა),მარილი,ნიგოზი,ნიორი დავნაყოთ წმინდად.
ცალკე დავნაყოთ ნიგოზთან ერთად, ხმელი სუნელი, წიწაკა, ქინძის თესლი.
ყველაფერი ეს კარგად ავურიოთ და ვსრისოთ ხელით მანამდე, სანამ ნიგოზს ზეთს არ გამოვადენთ.
გამოხდილი ზეთი ცალკე შევინახოთ. ნიგოზი გავხსნათ ბროწეულის წვენში (ან ცოტა ძმარში), დავამატოთ ანადუღარი ციხი წყალი ისე, რომ საშუალო სისქის საწებელი მივიღოთ.