ინგრედიენტები
ქათმის ფილე - 500 გ
კრემ-ყველი - 200 გ
კარტოფილი - 400 გ
ხახვი - 150 გ
სტაფილო - 180 გ
კარაქი - გემოვნებით
მარილი - გემოვნებით
დაფქული შავი პილპილი - გემოვნებით
სასურველი მწვანილი - გემოვნებით
დაფნა - 3 ფოთოლი
სუხარიკები - გემოვნებით
შავი პილპილის მარცვლები - 3 ცალი
მომზადების წესები
3 ლიტრიან ქვაბში მოხარშეთ. როგორც კი დუღილს დაიწყებს. დაუმატეთ 1 ს/კ მარილი,სანელებლები,შავი პილპილის მარცვლები და 2-3 ფოთოლი დაფნა. 20 წუთი ადუღეთ,შემდეგ კი ამოიღეთ ხორცი.
კარტოფილი და ხახვი გაასუფთავეთ და დაჭერით კუბებად, სტაფილო კი გახეხეთ. ხორცი პატარა ნაჭრებად დაჭერით,რაც შეეხება კრემ - ყველს,შეგიძლიათ გახეხოთ ან პატარა კუბებად დაჭრათ.
კარტოფილი დაუმატეთ ადუღებულ ბულიონს და ადუღეთ 5-6 წუთი.
ამასობაში, ტაფაზე ( კარაქში) მოთუშეთ ხახვი და სტაფილო,ცოტა მარილი და პილპილიც დაუმატეთ. ეს მასა კი დაუმატეთ წვნიანს და ადუღეთ კიდევ 5-6 წუთი.
ამის შემდეგ ვუმატებთ დაჭრილ ხორცს,ვაჩერებთ 3-4 წუთი და ვუმატებთ კრემ-ყველს,კარგად ვურიოთ და მზადაა.
შეგიძლიათ მოაყაროთ დაჭრილი მწვანილი და მიირთვათ სუხარიკებთან ერთად.