ინგრედიენტები
ქათამი ან მხოლოდ ბარკლები/ფრთები/ფილე - 1 კგ
ხახვი - 2 თავი
ნიორი - 3-4 კბილი
გახეხილი პომიდორი - 3-4 ცალი
უცხო სუნელი - 1/2 ჩკ
ყვითელი ყვავილი - 1/3 ჩკ
მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
მომზადების წესები
ამოსვარეთ მარილში და წიწაკში მთლიანი ქათამი ან ქათმის ნაჭრები. გააჩერეთ 5 წუთი და შემდეგ შეწვით ტაფაზე ორივე მხრიდან 5-7 წუთი.
იგივე ტაფაზე მოშუშეთ ხახვი და ნიორი, დაამატეთ გახეხილი პომიდორი და დაელოდეთ სანამ ოდნავ არ შესქელება. უყავით მარილი, წიწაკა, ყვითელი ყავილი, უცხო სუნელი, კარგად ამოურიეთ და გადმოდგით.
გადატანეთ ცეცხლგამძლე ჭურჭელში მომზადებული სოუსი და ლამაზად ჩააწყვეთ ქათმის ნაჭრები. შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ ქათამი კარგად შეიწვება. სუფრასთან მიტანამდე მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში.