ინგრედიენტები
750 გრამი ახალი კარტოფილი
75 მლ/ლ კეფირი
2 ს/კ მაიონეზი
1 ს/კ მდოგვი
1 ს/კ თეთრი ღვინის ძმარი
1/2 ჩ/კ შაქარი
100 გრამი დაჭრილი ბოლოკი
1 ს/კ ყაყაჩოს თესლი
20 გრამი წიწმატი, კამა მოსართავად
მომზადება
ჩააწყეთ კარტოფილი ქვაბში მოთავსებულ მარილიან წყალში. წამოადუღეთ, ხარშეთ დაბალ ტემპერატურაზე დაახლოებით 12 წუთი, კარგად მოხარშვამდე. ამოიღეთ და გააგრილეთ.
ათქვიფეთ კეფირი, მაიონეზი, მდოგვი, ძმარი და შაქარი სანელებლებთან ერთად. როცა კარტოფილი გაცივდება, აურიეთ კეფირის ნაზავში, ბოლოკსა და ყაყაჩოს თესლში. მოაყარეთ წიწმატი.